Ново приложение на Google ще показва колко мобилен интернет сме използвали

неделя, 3 декември 2017 г.

Ново приложение на Google ще показва колко мобилен интернет сме използвали


Най-новото приложение на Google за Android може би е и най-полезното досега. То се нарича Datally и има една функция: да попречи на другите приложения да "изяждат" ценните гигабайти мобилен интернет. При съобщение от оператора за използвано необичайно голямо количество мобилни данни, потребителят може да си изтегли Datally, да открие „злоупотребяващото“ приложение и да го спре.

Няма нищо напълно ново в Datally – отдавна в Android има вградена функция за следене на мобилни данни – но никога досега не е била представена по толкова лесен за навигиране начин. Много от потребителите на Android не знаят как да намерят опцията, за да проверят колко мобилен интернет използват. На практика, новото приложения издърпва тези функции от Settings > Network & Internet > Mobile network и ги представя по лесен за разбиране начин.

След кратки настройки, при които потребителят трябва да даде на Datally достъп до VPN, необходим за работата му, приложението ще покаже колко точно данни са използвани за деня. Оттам може да се разгледа месечното и седмичното потребление на мобилен интернет. Освен това има и опция за Data Saver, която спира всички мобилни данни на момента.Но може би една от най-полезните функции е Wi-Fi tracker. При натискане на бутона „Find Wi-Fi“ приложението ще покаже списък от близките места, които предлагат публични Wi-Fi мрежи. Също така могат да се получат насоки през Maps и да се оцени качеството на услугата, за да се помогне на другите потребители в района.

Освен споменатите ползи Datally може също да запази батерията на телефона, като идентифицира приложенията, които работят активно дори когато не се използват.От Google съобщиха, че през последните няколко месеца са тествали Datally във Филипините и благодарение на него потребителите са спестили до 30% от мобилен интернет. Приложението може да се намери в Play Store за смартфони с Android 5.0 или за следващи версии.

0 коментара :

Публикуване на коментар

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *